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Wüste gogosi berlineze

Wüste gogosi berlineze


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Die warme Milch mit dem Zucker und der Hefe verrühren, dann das Eigelb, die Vanille, das Salz und die Butter hinzufügen. Mehl dazugeben und mit einem Löffel gut vermischen. Den mit Mehl bestäubten Teig über den Tisch gießen und ein wenig kneten, bis er gleichmäßig ist. In eine Schüssel geben, mit einem Tuch abdecken und eine Stunde gehen lassen.

Die Quadrate aus dem Backpapier ausschneiden und den Teig nach dem Aufgehen in kleine Stücke schneiden, je 30 g abwiegen, Kugeln formen und diese mit einem Tuch abgedeckt für eine weitere Stunde auf den Papierstreifen aufgehen lassen.

Nach dieser Zeit das Öl in eine heiße Pfanne geben und ein Stück Papier mit der angehobenen Teigkugel nehmen und in das Ölbad gießen. Sie werden jeweils bei schwacher Hitze von beiden Seiten gebräunt, achten Sie darauf, dass sie sehr schnell braun werden; Dann werden sie auf einem Teller mit Servietten herausgenommen, um sie vom Öl zu absorbieren.

Es kann pur serviert werden, mit Marmelade oder Puderzucker darüber.


Die 60 besten Retete-Bebe-Bilder

Wir genießen den Geschmack eines klassischen Desserts, das alle. Das Rezept für gebackene Donuts wurde schon oft von mir gefragt. Gebackene Gemüse-Frikadellen ohne Eier. KOHLRAHMSUPPE MIT KNOBLAUCH & # 8211 Flaveur. Rezept Flauschige Donuts aus den Kategorien Teig und Blätterteig, Verschiedene Süßigkeiten. Nehmen Sie dann mit einem Löffel den Donutteig und gießen Sie ihn direkt in die Pfanne mit heißem Öl (lassen Sie die Hitze hoch). Sie müssen sich keine Sorgen machen, dass sie es nicht tun.

BUDINCA FRUCHT MIT MÜHLMEHL & # 8211 Flaveur.


Zubereitung für das Rezept von Berliner Gogosi, Bolas de Berlim

Vanillecreme

200 ml Milch aufkochen. Der Rest der kalten Milch wird mit Zucker, Mehl, Eigelb, Ei und Vanilleessenz vermischt. Wenn die Milch zu kochen beginnt, fügen Sie diese Zusammensetzung hinzu und mischen Sie gut, bis eine dicke Creme entsteht. Vom Herd nehmen und abkühlen lassen, bis die Donuts fertig sind.

Wie werden Berliner Donuts hergestellt?

Das Mehl direkt auf das Brett geben, ein Loch in die Mitte machen und die Hefe und Milch dazugeben. Zucker, Zitronenschalenbutter und Eier nacheinander mischen und dazugeben. Gut durchkneten und bei Bedarf mehr Mehl hinzufügen, bis es sich leicht vom Brett löst.

Aus diesem Teig formen wir die Donuts, jeweils 50 g Teig. Wir legen sie in Bleche auf Backpapier und bedecken sie mit Plastikfolie oder Handtüchern. Er muss mindestens 1 Stunde, am besten 2 Stunden gehen, bis er sich verdoppelt hat.

Nach der Fermentation werden sie in einem Ölbad gebraten. Sie werden sehr schnell braun, wir drehen sie auf die andere Seite und nehmen sie dann auf einer Serviette heraus, um das Öl aufzunehmen. Wir legen sie wieder in die Bleche und stellen sie 20 Minuten bei mittlerer Temperatur in den Ofen, damit sie gut eindringen.

Gogosi Berlin

Nachdem sie etwas abgekühlt sind, machen wir einen Schnitt in der Mitte, und mit einem Teelöffel oder einem Süßwaren-Posh führen wir die Creme ein.
Puder darüber mit Puderzucker gemischt mit Zimt.

Das Rezept und die Fotos gehören Maria Pintean und sie nimmt mit diesem Rezept am Großen Winterwettbewerb 2019 teil: kochen und gewinnen

Weitere Rezepte von Maria Pintean finden Sie hier.

Der Durchschnitt der von der Jury vergebenen Noten für dieses Rezept beträgt 10. Plus 1 Punkt von Amts wegen, da es sich um Rezept Nr. 3 aus dem Wettbewerb handelt, die Endnote ist 11.


Lorelley.blog

Diese Donuts sind einfach verrückt, verrückt, wirklich süchtig. Ich habe sie 3x die Woche gemacht und sie sind einfach perfekt geworden.

Ich kann Ihnen nur wärmstens empfehlen, sie zu probieren, ich weiß sicher, dass Sie vom Flaum, dem Aroma und dem Kern dieser Limousinen überrascht sein werden.

Zutaten : 500 g Mehl, 270 ml Milch, 2 Eigelb, 80 g Zucker, 25 g frische Hefe (oder eine Hülle Trockenhefe), 50 g Butter, Vanilleessenz, Öl zum Braten, eine Prise Salz, Puderzucker optional .

Rezeptvideo

So bereiten Sie den Teig zu : In eine große Schüssel lauwarme Milch, Zucker und Hefe geben, mischen, bis sich der Zucker aufgelöst hat, dann Eigelb, Butter (geschmolzen und abgekühlt), Vanilleessenz und Salzpulver hinzufügen. Alles mit einem Löffel homogenisieren, dabei das Mehl leicht einarbeiten. Den erhaltenen Teig kneten, bis er nicht mehr an den Händen klebt, ggf. noch etwas Mehl dazugeben, bis die gewünschte Konsistenz erreicht ist. Etwa eine Stunde gehen lassen. an einem warmen Ort (ich heize den Ofen 1 Minute lang vor, schalte ihn dann aus, stelle die Teigschüssel ein und lasse sie bei geschlossener Tür stehen).

Wir brechen Teigstücke und formen Kugeln, wir haben sie aus 15 gr gemacht. der Ball (so groß wie eine Traube), aber das ist jedem selbst überlassen. Wir legen sie auf ein beabstandetes Backblech, weil sie wachsen und lassen sie eine weitere Stunde mit einer Serviette bedeckt gehen.

Für diejenigen mit Schokolade eine kleine Kugel in der Handfläche verteilen, ein wenig Nutella mit einem Teelöffel in die Mitte geben und mit den Enden nach oben schließen, gut kleben und die Kugel in den Handflächen formen. Mindestens 30 Minuten gehen lassen.

Öl in einer hohen Pfanne erhitzen und damit beginnen, die geformten Donuts hinzuzugeben (leicht vom Blech abziehen, um sie nicht zu verformen) Das Öl sollte mindestens in die Mitte der Donuts reichen, bei mittlerer bis niedriger Hitze braten und schön bräunen auf beiden Seiten. Auf einem Serviettenblech die Mini-Donuts herausnehmen und nach Belieben mit Puderzucker bestäuben. Es kann sowohl einfach als auch mit Schokolade, Marmelade, Eis serviert werden.


Kartoffelsalat mit Ciolansalat auf dem Oktoberfest

Dieses Rezept darf auf dem alljährlich stattfindenden Bierfest nicht fehlen München. Und es sollte in der nächsten Zeit auf Ihren Tischen präsent sein, um ein wenig vom Bierfest in Ihre Familie zu bringen, um aus der Ferne zu feiern. Der Wunsch der Bierliebhaber ist es jedoch, zum Bierfest zu kommen, die Atmosphäre live zu spüren und mit eigenen Augen die Bierflüsse zu sehen, die von morgens bis abends fließen. Die Bierflüsse fließen am besten mit diesem leckeren Salat und einer geräucherten Haxe & #8230

Kartoffelsalat mit Ciolansalat auf dem Oktoberfest

Zutat:

  • ein Schweine- oder Kalbssteak
  • 1,2-1,5 kg Kartoffeln
  • 8 Gurken
  • 4-5 Zwiebeln (ich habe 3 rote Zwiebeln und zwei weiße verwendet)
  • 2 Eier
  • 100 ml Öl
  • 400 g fetter Joghurt
  • Petersilie
  • Salz Pfeffer

Berliner Donut Dessert - Rezepte

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Donuts mit Frostschutzgeschmack

Ein Donut aus gefrorenem Teig enthält etwa 14 Chemikalien!

Donuts enthalten Transfette jenseits der Sicherheitsgrenzen!

Gefrorener Teig farbiges Titandioxid!

Mit Karmin glasierte Donuts!

28 Lebensmittelzusatzstoffe entdeckt & die Donuts analysiert!

Ein Donut enthält etwa 5 Teelöffel Zucker!

Ein 30 Tage lang täglich konsumierter Donut verändert das Körpergewicht um 1,5 kg!

Die Studie zur Qualität von Donuts aus Tiefkühlteig ist Teil der Nationalen Informations- und Aufklärungskampagne: "Wissen Sie, wofür Sie sich entscheiden?" Durch diese Kampagne werden die Association of Pro Consumers (APC) und die & bdquoM & acircine Foundation besser & rdquo die geltenden Verbraucherschutzgesetze verbessern, einen gesunden Lebensstil fördern und Alarm schlagen vor reichhaltigen Lebensmitteln, Salz, Fetten und Lebensmittelzusatzstoffe, die ein hohes Risiko für die Gesundheit der Verbraucher darstellen.

Die Pro Consumers Association (APC) kaufte von den großen Handelsstrukturen (Hypermärkte / Supermärkte) 20 Arten von Donuts, um eine Studie durchzuführen, um auf den Inhalt dieser Produkte und die möglichen Auswirkungen auf die Gesundheit der Verbraucher aufmerksam zu machen. Folgende Donuts wurden analysiert: Donuts mit Schokoladenfüllung, Donuts mit Vanille, Donuts mit Karamell, Donuts mit Fruchtfüllung, Donuts mit Schokoladenglasur, Donuts mit Oreo-Kekse, Donuts mit Himbeerfüllung, Donuts mit Zucker, Donuts Fruchtmarmelade, Kirsche - Donuts mit Geschmack, Donuts Natur, Donuts mit Vanillegeschmack, Donuts mit Kakaoglasur, Donuts mit Kirschcreme, Donuts mit Erdbeercreme, Zimt Donuts, Donuts mit weißer Schokoladenglasur, Donuts mit Schokolade und Haselnüssen, Aprikosenmarmeladenfüllung und Berliner Donuts.

Im ganzen Land Donuts genannt, aber auch Pancoves oder Crafle - wie Siebenbürger und Banater sie nennen, bereiten diese kleinen und runden Leckereien, mit oder ohne Füllung, sowohl den Kleinen als auch den reifen oder längst verstorbenen Jugendlichen einen Moment der Freude.

Die Kurzlebigkeit, unter der es zubereitet wird (wer weiß nicht, wie man einen Donut macht?!) und besonders konsumiert (wer gibt sich mit weniger als einem Teller Donuts zufrieden!) , sprich über clacă) unschuldiger Donut & icircn Alltagssprache.

Denn ja, es ist wirklich ganz einfach, ein wenig Hefe in warme Milch zu mischen, die man mit einer Prise Salz und Mehl hinzufügt, die je nach Interesse und Geschmack auch Platz für ein Ei, einige Geschmacksrichtungen (Schale ) geriebene Zitrusfrüchte oder andere Gewürze). Amestecul face un aluat moluț și elastic, se pune la dospit vreun ceas, apoi se întinde pe o masă pudrată cu făină și se taie din el, cu un pahar, disc după disc din coca afânată și, după un pic de așteptare, discurile de cocă se prăjesc în ulei, rând pe rând, devenite ca prin minune niște pernițe rotunde, dolofane, pufoase, aurii, cu miros îmbietor.

Cât privește mâncatul gogoșilor, mai fiecine poate ajunge campion fără mult antrenament. Pudrate cu zahăr fin, ori puse alături de smântână răcoroasă, pot duce în ispită și pe cei virtuoși, și pe diabetici și pe doamnele cu frică de cântar&hellip Și asta chiar în cazul gogoșilor simple, fără să ne gândim (Doamne apără!) la lunga listă a gogoșilor umplute!

Din păcate, cei temători și cei ce cred că nu au înclinații spre cele practice, folosesc mixuri deja preparate, adaptate pentru mașina de făcut pâine, însă din acest punct se pășește pe un teren mai puțin sigur, întrucât rețetele mixurilor sunt tot mai complexe și mai pline de surprize neplăcute. Este de înțeles ca în rețetele mixurilor să fie adăugate tot felul de substanțe care asigură cerințe specifice: conservarea produsului, buna comportare la prelucrare, afânarea aluatului, gustul și culoarea produsului final etc.

Studiul a fost realizat de către o echipă de experți ai APC, coordonată de către conf. univ. dr. Costel Stanciu.

La realizarea studiului s-au avut în vedere următoarele obiective:

Identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestui tip de produs care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

Analiza conținutului de grăsimi trans din acest tip de produs și impactul acestora asupra organismului.

1.Identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestui tip de produs care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

Ingredientele regăsite în compoziția sortimentelor de gogoşi analizate sunt următoarele: făină de grâu, făină de secară, făină de fasole, soia, uleiuri şi grăsimi vegetale (palmier, shea, cocos, rapiță, floarea soarelui), apă, zahăr, dextroză, sirop de glucoză, fructoză, lactoză, cazeinat, enzime, drojdie, sare, lapte praf degresat, zer praf, gelifiant, pectină, ouă lichide pasteurizate, praf de albuş de ou, oțet din vin, amidon din grâu, amidon de porumb, carmin, roşu sfeclă, carbonat de calciu, dioxid de titan, sorbat de potasiu, acid ascorbic, palmitat de ascorbil, tocoferol, lecitină, acid citric, gumă guar, gumă xantan, difosfaţi, trifosfaţi, carbonaţi de sodiu, dioxid de siliciu, carboximetilceluloza, mono şi digliceride ale acizilor graşi, esteri glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizii graşi, stearoil-2-lactilat de sodiu, ceară de albine, shellac, L-cisteina, propilen glicol, extract de paprika, luteină, carbonați de amoniu, carbonați de potasiu, arome de lapte, aromă de caise și aromă de vișine.

Cu privire la ingredientele de mai sus, experţii APC au formulat următoarele concluzii:

E120 &ndash Carminul sau acidul carminic este un colorant roşu strălucitor care se obţine dintr-o specie de insecte numită coșenilă.Carminul nu este recomandat în alimentaţia copiilor pentru că poate produce hiperactivitate şi deficienţe de concentrare. Poate produce astm, alergii şi rinite.

E 171 &ndash dioxid de titan este un colorant artificial. Din studiile efectuate pe animale, s-a observat faptul că E 171 ar provoca diferite leziuni la nivelul aparatului cardiovascular, dar și la nivelul ficatului. De asemenea, s-au observat modificări și la nivelul splinei și rinichilor, dar și a sistemului imunitar. Dioxidul de titan sau E171 a fost clasificat de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului ca posibil cancerigen pentru oameni. În Germania, acest aditiv alimentar a fost interzis.

E 202 &ndash sorbat de potasiu este un conservant ce irită pielea, ochii şi mucoasele. Poate fi genotoxic și mutagen pentru celulele sângelui uman.

E 330 &ndash acidul citric este un agent de reglare a acidității. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smalţului dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor. Nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.

E 412 &ndash gumă de guar este o polizaharidă folosită în industria alimentară ca stabilizator, emulgator și agent de îngroșare. Poate provoca greață, flatulență și crampe.

E 415 &ndash gumă de xantan este produsă prin fermentarea glucozei, sucrozei sau lactozei de bacteria Xanthomonas campestris. Poate provoca balonare, flatulență, diaree, crampe abdominale și scăderea glicemiei.

E 450 &ndash difosfat disodic este un emulgator care poate provoca reacții alergice, tulburări de tranzit intestinal și modifică echilibrul calciu-fosfor din organism.

E 904 &ndash shellac este un aditiv folosit pentru a da strălucire unor produse alimentare și care poate produce iritații la nivelul pielii.

E 920 &ndash cisteină este agent de tratare a făinei, nu se adaugă în făina integrală, iar diabeticii trebuie să evite această substanță pentru că poate interfera cu insulina. Acest aditiv se obține din păr uman, pene de păsări, păr de porc, gheare de păsări, copite și coarne de animale, produse petroliere secundare. Peste 80% din producția mondială de L-cisteină este realizată în China utilizând ca sursă naturală părul.

E 1520 &ndash propilen glicol se utilizează ca antigel în radiatoarele motoarelor și se extrage din țiței. Produce stări depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic și cardiotoxic. În contact cu pielea produce dermatite.

2. Analiza conținutului de grăsimi trans din acest tip de produs și impactul acestora asupra organismului.

Majoritatea studiilor realizate şi date publicităţii de specialişti au demonstrat că grăsimile trans sunt responsabile cu obezitatea, boli de inimă, diabet, boli degenerative ale articulaţiilor, depresie, modificări comportamentale. De asemenea, aceste grăsimi determină creşterea colesterolului &bdquorău&ldquo şi induce scăderea colesterolului &bdquobun&ldquo cu efecte teratogene şi cancerigene din cauza folosirii lor mai ales la prăjit.

Consumul de grăsimi trans industriale a fost asociat cu o creştere cu 24% a riscului de mortalitate provocată de boli cardiovasculare, cu o creştere de 34% a riscului general de deces şi cu o creştere cu 21% a riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, se precizează într-un studiu publicat în prestigiosul British Medical Journal.

Grăsimile trans nesaturate, cunoscute şi sub numele de &ldquogrăsimi trans&rdquo, precum uleiurile hidrogenate au mai multe calităţi şi proprietăţi industriale anume, acelea că asigură o perioadă de conservare mai mare pentru alimentele procesate.

Cu toate că nu este popularizată informația pe cât ar fi necesar, există un larg consens ştiințific referitor la riscurile majore asupra sănătății publice generate de consumul în cantități mari de AGTN (acizi graşi trans-nesaturaţi). Aportul caloric zilnic mai mare de 2% provenit din AGTN crește riscul de deces prin boală cardiovasculară cu 20-32%, mai mult decât orice alt macro-nutrient. De asemenea, AGTN cresc riscul de accident vascular cerebral, diabet zaharat, obezitate, neoplazii și boală Alzheimer. În anul 2010 se considera că doar AGTN alimentari sunt responsabili de 50.000 de decese anual în Europa. IHME (Insitute for Health Metrics and Evaluation), institut independent de măsurători în sănătate, estimează că pe locul 1 ca pondere a factorilor de risc pentru deces și dizabilitate în România se află riscul alimentar.

După război, în anul 1957, Asociaţia Americană a Inimii a început să încurajeze oamenii să limiteze consumul de grăsimi trans, pentru a scădea riscul de boli de inimă la care era supusă populaţia. Pe măsură ce popularitatea restaurantelor &bdquofast-food&ldquo era în creştere, a câştigat teren şi consumul americanilor de grăsimi, calorii şi sare.

În anul 1984, oamenii au început să conştientizeze riscul şi, astfel au apărut diverse campanii de înlăturare a grăsimilor saturate din lanţurile &bdquofast-food&ldquo. Din acest motiv, din ce în ce mai multe restaurante au început să folosească grăsimile parţial hidrogenate, grăsimile trans.

Abia la începutul anilor '90, SUA a demarat campania de limitare a grăsimilor trans, doar după ce mai multe studii au demonstrat riscul crescut de boli de inimă pe care îl reprezenta consumul acestor uleiuri şi impactul financiar asupra bugetelor asigurărilor de sănătate.

Ce măsuri s-au aplicat pentru înlăturarea acestui factor alimentare de morbiditate?

În anul 2004, oraşul New York a devenit primul oraş care a interzis utilizarea grăsimilor parţial hidrogenate în restaurante. În urma unui studiu aplicativ, care a durat cinci ani, s-a demonstrat că un consum mediu al unui newyorkez de 3 grame de grăsimi trans la o masă s-a redus, după această interzicere, până la 0,5 grame. Măsurile acestea au încurajat companiile producătoare de pe tot teritoriul american să elimine aceste uleiuri din produsele lor.

În anul 2006, FDA (agenţia federală americană de resort) a implementat o regulă care solicita producătorilor să precizeze pe etichete grăsimile trans. Conform regulilor actuale, companiile pot susţine că produsele lor conţin 0 grame de grăsimi trans, dacă în produs sunt mai puţin de 0,5 grame pentru o porţie. Consumatorii pot verifica lista ingredientelor pentru &bdquouleiuri parţial hidrogenate&ldquo pentru a vedea dacă există în produs o cantitate mică de grăsimi trans.

În anul 2012, tot în SUA, s-au anunţat primele reguli pentru prânzul şcolarilor care impun un număr mai mic de calorii şi limitează grăsimile trans. Aportul americanilor la grăsimi parţial hidrogenate a scăzut de la 4,6 grame pe zi în anul 2003, la aproape un gram pe zi în anul 2012, conform FDA.

Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA), prin reglementări normative şi măsuri active de control încearcă să limiteze aportul acestor grăsimi trans în produsele alimentare. Agenţia americană declară că în urma unor evaluări de risc a principalelor surse de grăsimi trans, nu le mai consideră sigure.

În Europa, Danemarca a început să implementeze măsuri de control, dând amenzi şi chiar reglementări legislative în care s-au introdus pedepse cu închisoarea pentru atentat la siguranţa alimentară şi sănătatea publică.

În anul 2004, Danemarca a declarat că orice aliment care conţine mai mult de 2% grăsimi trans este ilegal. Cei care încălcau legea puteau fi amendaţi cu sume uriaşe şi chiar puteau primi ani de închisoare.

Mai multe ţări din lume precum Brazilia, Costa Rica, Olanda şi Coreea de Sud au introdus legi similare care s-au dovedit foarte eficiente în ultimele două decenii, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care solicită intensiv eliminarea acestor grăsimi din alimentaţia globului.

În România există în parlament, pentru prima dată, o inițiativă legislativă menită să reglementeze timid, utilizarea alimentelor sănătoase pentru reducerea bolilor cardiovasculare.

Legea înaintată conţine prevederi clare privind utilizarea uleiurilor și grăsimilor, inclusiv a emulsiilor cu grăsime ca fază continuă, care, fie singure, fie ca parte a produselor alimentare prelucrate, şi sunt destinate consumului uman. Conform propunerii legislative, operatorii din sectorul alimentar ar fi obligați să păstreze conținutul de AGTN în produsele alimentare prelucrate sub nivelul de 2 grame la 100 de grame de ulei sau de grăsime, în produsele 'libere de AGTN' sub nivelul de 0,5 grame la 100 de grame, precum și să eticheteze produsele alimentare care conțin acești acizi cu informații privind cantitățile de AGTN, exprimate în grame/100 de grame de ulei sau de grăsime individuală din produsul finit. Nerespectarea condițiilor ar atrage sancțiuni între 20.000 lei și 50.000 lei.

&bdquoProbleme cu mult mai mari se pun în cazul patiseriei congelate, din care fac parte și gogoșile comercializate de câtva timp nu doar în marile magazine, ci chiar și în patiseriile respectabile sau chiar la micile buticuri care au în interior un echipament în care fie pun mixurile cumpărate la sac, fie pun gogoșile pe care le-au cumpărat congelate de la depozitele marilor firme de alimente congelate, dispuse strategic în marile aglomerări urbane. Există o temere crescândă din partea consumatorilor în legătură cu aceste produse congelate. Deși s-a consacrat încrederea că alimentul congelat este tot atât de sigur ca unul proaspăt, realitatea pare să îndemne la reconsiderări. Incidența accelerată a bolilor metabolice, intoleranțele la tot felul de componente naturale ale alimentelor, diabetul care se extinde alarmant etc. par să fie corelate cu creșterea ponderii consumului de alimente congelate. Panificația și patiseria în variante congelate au pus în evidență modificări structurale ale aluaturilor, cauzate de: acțiunea îndelungată a frigului asupra moleculelor, inactivarea drojdiei dizolvată în aluat (altfel drojdia fiind rezistență la acțiunea frigului), posibile modificări chimice generate de frig și alte fenomene încă nedepistate. Rețeta unui aluat congelat pentru gogoși este incomparabil mai încărcată cu aditivi decât a celul mai sofisticat mix uscat sau a vreunei rețete de la vreo bunică neîntrecută în creativitate.&rdquo Prof. univ. dr. Ion Schileru &ndash ASE București.

&bdquoDe câte ori nu ţi s-a întâmplat să întorci capul după gogoşelele arătoase care se comercializează în centrele noastre comerciale sau în marile parcuri? Ei bine, ştiam răspunsul, însă mă preocupă foarte mult faptul că încă nu ai făcut nimic concret pentru a le înlătura din casa ta. Cel mai mult mă deranjează când poftesc şi copiii tăi la aceste delicii fabricate pe banda rulantă, iar tu încă le mai dai voie să le consume. Îţi împărtăşesc cu tristeţe acest adevăr, gândindu-mă la ceea ce am văzut de 1 iunie, atunci când m-am plimbat în parcuri împreună cu băiatul meu. Mhm, atunci am realizat cât de uşor te păcălesc comercianţii, văzând în jurul meu numai devoratori de gogoşele. E adevărat că gogoşile îţi fac cu ochiul atunci când treci pe lângă ele, însă la fel de adevărat este că îţi poţi educa gusturile în aşa fel încât să nu te laşi pradă mirosului îmbietor venit din zona unui desert procesat. Din păcate, a venit timpul să îţi dau o veste proastă. O singură gogoaşă medie poate conţine 250 de calorii, având mult mai multe calorii comparativ cu celelalte deserturi procesate care se comercializează pe piaţa noastră. Cu alte cuvinte, dacă consumi o gogoaşă în fiecare zi, atunci vei lua în greutate aprox. jumătate de kg în numai 10 zile, presupunând că nu desfăşori în mod regulat activităţi fizice. Ideea de bază a menţinerii unui echilibru în organismul nostru este să nu consumi mai multe calorii decât cele pe care tu le poţi arde, iar de la acest raţionament pleacă şi motivaţia de a te descuraja să mai consumi gogoşi procesate.
Trebuie să ştii că un astfel de desert nu este deloc sănătos pentru inima ta, întrucât conţine zahăr, grăsimi trans, făinuri inflamatoare sau alţi aditivi alimentari extrem de nocivi. Pericolul nr 1 pentru inima ta îl reprezintă consumul de grăsimi trans, iar jumătate din caloriile regăsite într-o gogoaşă provin din aceste grăsimi nocive.
În mod normal, grăsimile trans nu ar trebui să depăşească procentul de 1% din totalul caloriilor consumate într-o singură zi, iar dacă ne gândim că o dietă obişnuită cuprinde aprox. 2000 de calorii, atunci organismul nostru nu ar suporta prea bine un exces de grăsimi trans care să depăşească 2 grame pe zi. Dar când ai consumat o gogoaşă, atunci ai preluat în numai câteva minute toată doza zilnic recomandată de grăsimi trans. Iar noi doi ştim că tu nu te poţi opri niciodată la o singură gogoaşă, am dreptate? De aceea, mă văd obligat să lansez acest semnal de alarmă, tocmai pentru a te convinge că este mai prudent pentru sănătatea ta şi a copiilor tăi să eviţi gogoşile, mai ales dacă sunt produse în afara casei. Pe această cale, te informez că o singură gogoaşă glazurată cu ciocolată conţine între 3 şi 5 linguriţe de zahăr, iar dacă vei citi cu atenţie recomandările Asociaţiei Americane a Inimii, atunci vei afla că o femeie nu ar trebui să consume mai mult de 6 linguriţe de zahăr pe zi, astfel încât să nu se expună riscului de a căpăta o afecţiune cardiovasculară.
Potrivit unui studiu publicat în anul 2008 de Hong Kong Consumer Council, află că gogoşile conţin mai multe grăsimi trans decât ciocolata, batoanele cu unt de arahide şi ciocolata sau chiar chipsurile.


Gândeşte-te că o gogoaşă nu reprezintă decât o sursă imensă de calorii goale care nu fac decât să dezechilibreze şi mai tare corpul tău. Pe termen scurt vei câştiga saţietate şi satisfacţie în urma consumului gogoşelelor &bdquoînfuriate&rdquo, însă pe termen mediu şi lung rişti să te alegi cu o boală cronică care de regulă se tratează pe toată durata vieţii. Dacă astăzi doreşti să îţi ipotechezi speranţa de viaţă, atunci te rog să nu o faci în cazul copiilor tăi, fiindcă ei nu au această informaţie. Crezi că ar mai consuma gogoşele procesate dacă ar înţelege cu adevărat riscurile la care îi expui? Încă puţin, căci nu am finalizat ideea. Carbohidraţii rafinaţi din gogoşele sunt lipsiţi de fibre şi cresc aproape instantaneu nivelul glicemiei, producând un şoc de energie care se va consuma în scurt timp. Cu alte cuvinte, te vei umfla imediat după consumul unei gogoşi, doar că în tot acest timp stomacul tău foloseşte în mod iraţional nişte resurse în vederea descompunerii unor ingrediente greu digerabile.
Bun, acum că ai aflat de pericolul care te pândeşte la colţul magazinului de vis-a-vis, sunt convins că mă vei întreba care sunt alternativele tale, astfel încât să nu mai tânjeşti după dulciurile procesate. În această situaţie, îţi voi recomanda cu încredere deserturile vegane, fiindcă sunt săţioase, sănătoase, dar şi gustoase în acelaşi timp. Alegând aceste deserturi vii ai ocazia să te hrăneşti la propriu cu destule calorii bogate în fibre, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale, aceşti nutrienţi reglând nivelul glicemiei şi furnizând organismului o energie constantă pe parcursul câtorva ore bune. Acum că ţi-am divulgat acest pont, poţi să începi şi tu să lupţi împreună cu mine pentru sănătatea copiilor români. Nu lăsa pe mâine ceea ce poţi face astăzi, iar dacă mai ai nevoie şi de alte informaţii legate de produsele pe care le consumi zi de zi, atunci îţi recomand cu încredere să urmăreşti Posturile şi articolele Asociaţiei Pro Consumatori, una dintre puţinele asociaţii de utilitate publică care urmăreşte binele consumatorilor români.
Ai o şansă bună să trăieşti mai mult şi mai bine împreună cu familia ta, aşa că informează-te! Ştii de ce? Pentru că alimentele vii sunt cele mai eficiente medicamente şi o voi demonstra de fiecare dată.&rdquo Nutriţionist Dumitru Bălan.

&bdquoAcest produs fabricat din aluat congelat nu are nimic în comun cu cel tradiţional realizat din aluat plămădit în aceeaşi zi. Reţeta gogoşilor tradiţionale conţine făină, lapte/apă, gălbenuş de ouă, ulei de floarea soarelui, zahăr, drojdie şi sare. Din păcate, gogoşile comercializate în supermarketuri constituie gustarea sau micul dejun al multor adulţi, însă, puţini dintre aceştia cunosc faptul că aceste gogoşi au o încărcătură chimică foarte mare, constituită din conservanți, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice. Gogoşile sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi trans şi zahăr sub diverse forme, fapt care nu le recomandă să facă parte din alimentaţia femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic.&rdquo Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC.


Gogoși cu budincă de vanilie și nuci – un desert dulce, ușor de preparat

Gogosile cu budinca de vanilie si nuci sunt preferatele mele. De cand am descoperit aceasta reteta, doar asa prepar gogosile. Sunt foarte gustoase.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg faina de grau, 50 gr drojdie
  • 300 ml lapte, 6 galbenusuri, 1 ou
  • 6 lingurite ulei de floarea soarelui, 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru crema de budinca:

  • 200 gr zahar pudra
  • 150 gr nuca maruntita
  • 200 ml ulei de floarea soarelui (pentru prajit)

Mod de preparare:

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte si o punem deoparte intr-un loc cald pentru aproximativ 15 minute.

Cernem faina de grau cu praful de copt intr-un bol incapator. Adaugam 200 ml lapte, oul, galbenusurile, uleiul de floarea soarelui, zaharul vanilat si sarea.

Adaugam apoi drojdia si framantam aluatul. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam intr-un loc cald aproximativ 1 ora pentru a avea timp sa creasca.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il transferam pe blatul de lucru presarat cu faina. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara. Cu ajutorul unui pahar cu gura rotunda, decupam cercuri din aluat pentru a forma gogosile.

Acum putem pregati crema. Dizolvam praful de budinca, zaharul si galbenusurile in 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand fierbe, adaugam budinca si amestecam bine pana se ingroasa.

Lasam budinca sa se raceasca. Batem untul cu mixerul, apoi adaugam treptat budinca rece. Amestecam bine pana obtinem o crema neteda.

Punem intr-o tigaie adanca 200 ml ulei de floarea soarelui. Lasam uleiul sa se incalzeasca, apoi punem gogosile in tigaie. Prajim gogosile pe ambele parti.

Dupa ce le-am prajit, le taiem pe jumatate pentru a le putea umple cu crema de budinca. Presaram peste gogosi zahar pudra si nuca maruntita, apoi le putem servi. Pofta buna!


Gogoși berlineze

Cui nu îi plac gogoșile? Un răsfăț pufos și aromat, care pur și simplu vine de minune să ne alinte în orice moment al zilei! Spre deosebire de gogoșile clasice, cu care suntem noi obișnuiți, gogoșile berlineze sunt umplute din belșug cu gem și tăvălite prin zahăr pudră.

Încearcă și tu o rețetă simplă ca bună ziua!

Timp de preparare: 2 ore și 20 de minute

Număr de porții: 12

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1 ½ linguriță de drojdie uscată
  • ½ cană apă caldă
  • 3 căni Făină Superioară 000 Raftul bunicii
  • 1 linguriță sare de mare
  • ¾ cană lapte bătut
  • 2 ouă
  • 1/3 cană zahăr tos
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • ulei pentru prăjit.

Pentru umplere și ornare:

  • 1 cană de zahăr pudră
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • 1 cană de gem sau marmeladă la alegere.

Mod de preparare

Pune-ți sorțul tău preferat, suflecă-ți mânecile și haide să pregătim cele mai pufoase și delicioase gogoși berlineze!

În bolul de la mixer, pune ½ cană de apă călduță, peste care vei turna în ploaie drojdia uscată. Amestecă bine și lasă drojdia să lucreze timp de 5 minute.

Încorporează apoi treptat și celelalte ingrediente, reglând înainte mixerul la o viteză mică. După ce aluatul capătă un aspect omogen, poți mări viteza mixerului, pentru a amesteca încă 2 minute.

Transferă aluatul de gogoși într-un bol încăpător uns în prealabil cu ulei, apoi acoperă cu folie de plastic și lasă-l la crescut în tihnă într-un loc călduros, preț de 2 ore. În tot acest răstimp, aluatul va crește frumos și își va dubla volumul.

În timpul în care aluatul este la crescut, amestecă zahărul și scorțișoara într-un bol și lasă să se întrepătrundă aromele. Separat, umple o pungă din plastic cu gem și leag-o în partea de sus. Este momentul să ai un răgaz de relaxare până este gata aluatul!

După ce se scurg cele 2 ore în care aluatul a stat la crescut, pudrează făină pe masa de lucru, ia cu grijă aluatul din bol și începe să-l întinzi. Rulează-l cu mâinile, oferindu-i o formă cilindrică, după care taie-l în 12 bucăți egale. Modelează cele 12 bucăți astfel încât să capete aspectul unei gogoși și așază-le una lângă cealaltă pe masa de lucru, având grijă să lași puțin spațiu între ele, să se lăfăie. Acoperă gogoșile proaspăt formate cu un prosop de bucătărie și lasă-le să mai crească încă 10 minute.

Între timp, umple o tigaie adâncă cu ulei pentru prăjit (poate fi de floarea soarelui, de canola sau de palmier, în funcție de preferințele tale). După ce te asiguri că uleiul este încins, pune câte gogoși încap în tigaie fără să fie înghesuite și lasă-le să se rumenească pe o parte – va dura cam 2 minute. Întoarce-le apoi și pe partea cealaltă, iar după încă 2 minute, scoate gogoșile prăjite pe o farfurie acoperită cu șervețele care să absoarbă grăsimea în exces. Continuă cu gogoșile rămase.

După ce ai prăjit toate gogoșile, tăvălește-le prin amestecul de zahăr și scorțișoară preparat deja. Folosește apoi coada unei lingurițe pentru a face o gaură în fiecare gogoașă. Ia punga în care ai pus gem și taie-i un colț, după care folosește-o pentru a umple găurile din gogoși cu gem din belșug. Gogoșile pot fi servite cât sunt încă destul de calde, însă sunt la fel de bune și reci.

Pot fi servite alături de o ceașcă de cafea, de un cappucino cu spumă sau de un ceai fierbinte.


Gogoși foarte pufoase umplute cu gem

  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 3 gălbenușuri + 1 ou
  • 300 g făină + extra pentru frământat/dospit
  • 120 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 40 g unt
  • un praf generos sare
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 2 linguri rom
  • coajă unei portocale
  • ulei (pentru prăjit)
  • zahăr pudră
  • gem pentru umplut

Pune făină într-un recipient încăpător și fă o gaură în centru. În gaură făcută toarnă amestecul de 2 linguri de lapte cald cu drojdia uscată, puțin zahăr și un praf de sare.

Amestecă ușor, adaugă puțină făină deasupra și lasă maiaua la crescut 20 de minute la cald. În răstimp, bate gălbenușurile cu oul și zahărul spumă, timp de 3-4 minute, apoi adaugă toate mirodeniile și laptele.

Adaugă gălbenușurile peste maiaua umflată și începe să frămânți timp de 10-15 minute, adăugând și untul topit, până obții un aluat fin. Presară aluatul cu făină și da-l la crescut 20 de minute, apoi repetă frământarea pe un blat peste care presari făină. Rotunjește aluatul, presară iar făină, acoperă coca și da-o la crescut pentru o ora.

Când aluatul s-a umflat, pregătește o tavă bine presărată cu făină și da-o deoparte. Pe blatul bine presărat cu făină întinde foaia de aluat cât să ajungă la 1 cm grosime.

Taie gogoșile cu o formă de prăjituri sau cu un pahar cu gură largă. Așează fiecare gogoașă pe tavă pregătită și da gogoșile la crescut pentru cel puțin 30 de minute la căldură.8. Prăjește gogoșile în ulei, desprinzându-le de pe tavă cu cât mai multă grijă, pentru a nu le dezumfla.

Scufundă gogoșile în baie de ulei încinsă și acoperă-le cu capacul. După 1-2 minute întoarce-le, lasă-le să se rumenească și scoate-le pe șervete de hârtie. Umple-le cu gemul preferat apoi presară gogoșile berlineze cu zahăr pudra.


Video: Gogosi Berlineze. Berliners EN. Sub. (Juli 2022).


Bemerkungen:

  1. Jular

    Bravo, your phrase is brilliant

  2. Carrick

    Entschuldigung dafür, dass ich mir eine ähnliche Situation einmischte. Ich lade zur Diskussion ein.

  3. Thompson

    Es wird schwierig für eine langweilige Verständnis der Bedeutung dieser Arbeit,

  4. Xabier

    Ich denke, das ist ein wunderbarer Satz

  5. Chadburn

    Nur ein Gott weiß!



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